PAS – Parental Alienation Syndrome

15 maj 2008


Nu ska jag sticka ut hakan lite… Hur många pappor därute känner sig överkörda, manglade och försvarslösa mot den person i ens liv som tidigare betydde mest av allt på jorden? Tänkte väl det…

Jag talar om ens ex som medvetet eller undermedvetet får ens barn att vända sig emot en,
till den grad att de säger att de inte vill träffa en något mer!

Pratar man med psykologer, samarbetssamtalsterapeuter och alla förståsigpåare inom mer eller mindre hela Socialtjänsten (Familjerätten och BUP specifikt) är detta inte något de varken vill eller kan ta tag i. Varför? Ja, beroende på hur ärliga de är så är det huvudsakliga skälet att de är inkompetenta, inte har fått den utbildningen (varken i sin grundutbildning eller som fortbildning), eller i ”worst case scenario”, det bryr sig helt enkelt inte – för det är enklast så!

Vi är säkert många pappor där ute som om vartannat gråtit oss till sömns eller bara skrikit rakt ut, i vanmakt över ”systemet” och den snedvridna lagstiftning (där Tingsrättens domare som dömer i Umgängesfall inte ens är utbildade på området!) som låter en förälder belönas med ensam vårdnad, när rent sunt förnuft (vilket inte har någon som helst bäring i svensk lagstiftning) säger det motsatta.

Jag har enormt mycket att säga om detta, men väljer att stanna här, för syftet var just nu bara att få ”bollen i rullning”, med förhoppning om att ni vill och vågar tycka till. Vi behöver alla (mestadels pappor tyvärr) få stöd i denna vår ganska tröstlösa kamp mot systemet, med det enda syftet att få träffa våra barn, vilka vi älskar enormt!

Se detta inlägg även som en motpol till alla negativa artiklar som skrivs om oss ”monster” till pappor, vad gäller våld mot barn och kvinnor, våldtäkter etc. SJÄLVKLART är detta under all kritik och helt oacceptabelt, men det gör samtidigt att man som man och pappa automatiskt har en misstänksamhetsstämpel i pannan – utan ha gjort eller sagt något!

Läs vidare om PAS i en av många bra böcker i ämnet, The International Handbook of Parental Alienation Syndrome (ett kapitel är skrivet av en svensk psykolog som är en av mycket få som är mycket insatt i ämnet: Lena Hellblom Sjögren – klicka här för ett av hennes inlägg i ämnet), som kan köpas på Amazon.com, eller gå med i PappaLiv eller Umgängesrätts Föräldrarnas Riksförening

Slutligen, vill jag bara säga en mycket viktig sak: Barnen är vår framtid och är absolut viktigast i alla sammanhang, MEN min ”point” är att man får inte våldföra (bildligt talat) sig på sina barn, för egen vinnings skull. En ”vinning” som oftast härör sig från personlig besvikelse, avundsjuka m m.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s