Barns utsatthet och misstro efter en föräldralienation

21 maj 2008


Hejsan,

Här kommer en mycket bra länk till en artikel på en amerikansk sida, S.P.A.R.C. Separated Parenting Access & Resource Center. Den beskriver hur svårt det kan vara för ett barn att acklimatisera sig efter att under lång tid varit utsatt för föräldraalienation från i detta fallet modern, gentemot fadern.

Svårigheten och hindren som barnet kan känna att ändra uppfattning om den andre föräldern beskrivs som nästan oöverstigliga och barnet kommer under lång tid, även efter att pappan ( i detta fallet) fått upprättelse i domstol, vara misstänksam och pappan måste hela tiden ”bevisa sin oskuld”! Och USA har ändå kommit mycket längre än vad vi gjort i Sverige, detta ”lagomland”, på detta område. Nu är det dags att man vaknar upp och verkligen gör någonting!

Använd den mer som inspiration, eftersom den hänvisar till USA’s regelverk kring PAS och hur deras rättssystem hanterar alienerande föräldrar, och har inte samma bäring på det svenska rättsväsendet. Däremot kan den mycket väl tjäna som lobbying-sida för hur vi bör utveckla vårt agerande inom Socialtjänsten/Familjerätten/BUP, Tingsrätten m fl instanser!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s