Lägg ner Melodifestivalen / Eurovision Song Contest!

25 maj 2008


Jag har sedan länge ansett att Melodifestivalen tappat i både kvalitet och trovärdighet, sedan man släppte lös det huvudsakliga röstandet till varje enskild person i respektive land. I stället för att låta en proffsjury rösta utifrån professionella kriterirer, såsom artistens sångförmåga, låtens kvalitet m m.

Som det är nu, speciellt nu när alla forna öststater blivit självständiga, så röstar alla dessa länder på varandra och vi i väst röstar på oss själva. Detta innebär att det framledes troligen kommer vara östländer som vinner, vilket innebär att många västländer kommer att få kvala in. Nej, gör som Italien, hoppa av Melodifestivalen! Den har tappat sin forna glans, det finns inget intressant med den längre.

De enda som tjänar något på den är respektive lands telefonoperatörer!

Kan Sverige inte satsa seriöst på att ”odla” talanger på annat sätt? Arrangera seriösa talangjakter, som inte går ut på att man ska ringa, sms:a eller på annat sätt betala för att rösta fram duktiga artister?! När jag ändå håller på kan man väl lägga ner IDOL också?! Det är ju oftast bara en dagslända, med artister som attraherar den yngre målgruppen, 15-25år, som också är den lättaste att påverka att köpa deras skivor och gå på deras konserter etc? Än en gång, det handlar om att några andra tjänar snabba pengar på en artist som troligen kommer att vara bortglömd om max 10år, troligen tidigare.

Även om artister som Thore Skogman, Siw Malmqvist m fl inte är sååå hippa idag, så har det funnits med i musikbruset länge och bevisar att det ”the old school” håller länge. Själv är jag en disco-, synth- och house-kille som hängt på Café Opera, TRAMPS, Garage, Daily’s, BZ, Grand Garbo m fl ställen på 80-talet, men som uppskattar proffsmusiker som kan sin musik och artister, istället för att de premieras för att de är söta och orädda på scen och attraherar unga tonårstjejer, som man kan utnyttja för ekonomisk vinning.

Nej, nu ska jag sluta klaga, men man blir så himla trött på alla dessa ytliga, flata och ointressanta tävlingar som inte betyder något! Lägg ner Melodifestivalen! Lägg ner Idol! Satsa på Kvalitet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s