My future’s so bright…

17 juni 2009


… I gotta wear shades! Maybe, baby 😉

Den som ägnat viss tid åt navelskådning, vet att det inte är någon tillförlitlig metod för att förutsäga ens framtid. Mig veterligen finns det ingen säker metod, rätta mig gärna om jag har fel 😉
– Man brukar dock säga att man kan ‘skapa sin egen framtid’, men då handlar det mer om hårt arbete med ett tydligt framtidsmål, allt från någon vecka till flera år.

Och inte ens då är framtiden säkrad, för det kan ju finnas fler som har samma/liknande mål och som har snäppet bättre förutsättningar än du själv, och därför når ‘ditt’ mål. Idrottsmän är väl det självklara exemplet.

På min mikronivå brukar jag jobba med visualiseringar, eller Kreativ Visualisering som det också kallas. Nyckeln till framgång med dessa är att man måste gå in helhjärtat för dem och verkligen tro på dem. Annars är det ingen idé.

Tänk dem, ‘se’ dem, skriv ner dem, och tala gärna om dem. Allt för öka möjlighetarna för att du ska nå dina visualiserade mål! Jag har ett mycket tydligt exempel från när jag pluggade ekonomi + marknadsföring, i slutet av 80-talet.
Det sista året (av två) visualiserade jag mig ett snittbetyg på minst 4.0 för höstterminen.
Jag fick 4.0! Triggad av min framgång med denna metod, sa jag till mig själv ‘över 4.0’ för sista terminen. Jag hade velat sagt 5.0, men vågade inte.
Jag fick 4.3, vilket är mitt högsta betygssnitt under hela min skoltid!

Mycket mäktig känsla, jag lovar! Vad visualiseringen gjorde med mig, var att jag undermedvetet sa åt mig själv att ‘nu jävlar, ser du till att nå dina mål!’. Jag har nog aldrig pluggat så intensivt förut, som jag gjorde då 😀 Därför kommer jag nu visualsera att det viktiga möte som jag har nästa vecka, kommer att gå mycket bra och att mitt mål med mötet kommer att uppfyllas!

Verkligheten har nu kommit ikapp mig och jag måste jobba. VD kallar 😮

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s