Dress code i all ära…

30 juni 2009


… Men när det är så här varmt borde man få gå klädd på jobbet, som man gör hemma. T-shirt/skjorta, shorts och öppna sandaler… UTAN strumpor! Jag menar, var sitter kompetensen? I kläderna eller i personens hjärna? Svaret är väl självklart för de flesta, hoppas jag 😉 Sedan finns det alltid undantag, vilka jag väljer att grovt generalisera enligt följande: Uniformskrävande yrken, såsom militär, polis etc, samt hela vårdsektorn som av hygieniska skäl har sin ‘uniform’.

I vissa fall kan man se ganska patetiskt överklädda personer, som antingen försöker kompensera vad de saknar i kompetens, med dyra kläder, för att på så sätt försöka ‘blända’ till sig en affär. För en del kundgrupper kan detta fungera, då de kan förmodas mentalargumentera i linje med ‘han kan inte alla fakta, so what, han har dyra kläder, dyr bil och är charmig dessutom. Det går ju uppenbarligen bra för honom och då har han ju många nöjda kunder redan… Äh, jag köper!’. Ett inte allt för ovanligt scenario i annonsskojarbranschen, tyvärr. Vilket också tyvärr, drabbar de seriösa. Slutligen har vi den osäkra kategorin av människor, som kanske har kompetensen, men saknar tillräckligt med självsäkerhet, för att överföra den kunskapen till mottagaren.

Därav att även denna kategori tenderar att överklä sig. Hur är jag klädd idag då, undrar säkert nyfikne?
Casual Summer, skulle jag vilja kalla det:
Mjuka, ljusa loafers med strumpor, ljusa snickarinspirerade bomullsbyxor, vit T-shirt under en rutig, för stunden uppknäppt, kortärmad bomullsskjorta samt ett par tidlösa Ray-ban’s på näsroten. Vem är jag?! 😉

dsc00108 2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s