Likgiltighet…

03 augusti 2009


…och då menar jag inte den spelat svårmodiga jag-bryr-mig-inte-om-jag-lever-eller-dör likgiltigheten, utan den äkta likgiltigheten. Den är farlig!
Att inte bry sig om sitt eget liv, sina närmaste eller sitt jobb, till den grad att man inte bryr sig om ens barn kommer till skada… Om man känner så (eller snarare, inte känner alls), då ska man ta det som en kraftig varningssignal och söka omedelbar hjälp!

Jag har stundtals tangerat delar av denna känsla av likgiltighet eller hopplöshet (despair eller indifference på engelska), då jag trott att jag inte har någon framtid, ‘varför ska jag bry mig?’-känsla, skit i allt.
En del säger nu att, jamen, det där ju en klassisk depression ju!

Nja, enligt min icke professionella åsikt så finns det en skillnad.

Är man nere i en depression så klarar man sällan att dra sig ur den, utan professionell hjälp (eller ibland med hjälp av en mycket stöttande och förstående familj). Medan däremot, om man har en ‘släng av’ likgiltighet, hopplöshet, då är man mer medveten om det och kan till och med frivilligt ha knuffat sig själv dit, mer av självläkande skäl, än av destruktiva.

Ibland kan det vara skönt att sticka huvudet i sanden ett tag och (till synes?) inte bry sig. För att en tid senare poppa upp som en Fågel Fenix, med ny energi och friska idéer. Kan dock erkänna att detta ‘uppoppande’ definitivt är behjälpt av om någon positiv förändring sker i ens omgivning. Här skulle det inte skada med lite positivt tänkande och kreativ visualisering, som jag varit inne på i tidigare inlägg

Bah! Amatörpsykologi av värsta sorten, kan en del tycka om ovan. Må så vara, men jag hävdar inte att jag är expert. Jag är bara en liten kille, med egna tankar och idéer…

Det allseende ögat

Det allseende ögat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s