Vad händer nu?…

04 augusti 2009


…är frågan man kan ställa sig, när man står framför ett vägskäl. Men, om man inte har ett vägskäl eller Aftonbladet eller Expressen framför sig? Tänk om det bara var ett tomt intet, ingenting, varken svart eller vitt utan bara… Du kanske säger ‘vänta och se’, men om det inte finns något att vänta eller hoppas på, utan bara ett intet, ett vakuum? För den troende kanske detta är definitionen av Helvetet? Som icketroende känns det i alla fall inte som något positivt, utan ett läge man vill komma ur. Men hur?

Om man står inför ett blankt intet, åt vilket håll går man, om det inte finns några val? Och om intet finns framför dig, vad finns då bakom dig? Allt, eller inget där heller, eftersom man inte kan backa klockan och göra om valfritt tidigare gjorda vägval?
Klockan.
Om man står inför intet, fortsätter då klockan att räkna tid framåt, in i intet, eller har den stannat? Det bör den väl ha gjort, för annars är det väl som sagt bara att ‘vänta och se?’ Eller? Är det så här det kändes precis innan Big Bang? Ett intet. Frågan är då, vad kommer att bli mitt ‘Big Bang’?

Svaret på detta är i sanning ett Moment 22, för det finns inget svar, utan det är bara att vänta… Nej just det, det är det ju inte… Eller?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s