Längtan…

05 augusti 2009


…till något annat än nu. Det är nog en ganska vanlig känsla, speciellt så här direkt efter en alldeles för kort (som alltid) semester.

Att ha en längtan är friskt i sig, så till vida det man längtar efter kan anses vara friskt, av gemene man.
Olika händelser och situationer i våra liv kan få oss att längta efter helt olika saker.
Den som tvingas utföra avancerade trollkonster med sina räkningar varje månad längtar säkert efter en mer avslappnad ekonomisk tillvaro, medan de som inte har den typen av problem, kanske önskar sig mer värme och närhet i sitt liv.

Men, att ha någon slags längtan efter något är sunt tycker jag. Denna längtan kan man senare även utveckla till konkreta mål, i sin tur uppdelade i delmål – och det är nu det roliga börjar! För vad man egentligen gjort genom att gå omkring och längta efter något, i största allmänhet, är att man då lagt grunden till all typ av måluppfyllelse. Nämligen visualiseringar.
Sedan är det bara att konkretisera och systematisera dessa visualiseringar och vips, så har du kommit avsevärt närmare en uppfyllnad av dina mål. Enkelt va? 😉
Knepet är bara att man inte får ge upp, utan man måste alltid konsekvent sträva mot sitt mål, om de så ska ta sjutton år…
Aha! Säger du, det fanns en hake i allt detta?! Visst, det gör det alltid.
Så länge ordet om finns kvar i det svenska språket så finns det alltid en hake.

Det gäller bara att bli tillräckligt skicklig, så att man lär sig att gå förbi tillräckligt många sådana omhinder, tillräckligt snabbt, för att nå sitt mål i tid. Vissa mål går dock att ‘testamentera’ till nästa generation, medan andra ‘brinner inne’ om man inte lyckas nå dem själv.

Därför är det viktigt att ha sina prioriteringar i ordning och gärna revidera dem från gång till annan. Man har oftast bara ett liv (om man inte tror på reinkarnation) – gör det bästa av det, ta risker, våga göra bort dig – Lev!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s