Regnet öser ner…

02 september 2009


…och liksom den fattige inte har sked när det regnar manna, har den borne optimisten [LÄS: jag] inte klätt sig för vädret – därav att jag just nu mer liknar en dränkt katt, än en värdig(?) tjänsteman.

Lärdom: Rusa inte bara iväg och ta ett slumpartat beslut, utan stanna upp en sekund extra och tänk först och handla sedan. Sådana beslut tenderar att vara bättre, än de spontana.

Men, det finns alltid en balansgång att ta hänsyn till.
Små beslut som hur att klä sig en regnig dag får gärna baseras på eftertanke, men större, mer livs- eller affärsavgörande beslut, mår ibland bra av att tas med slumpen som bas – för annars kanske de aldrig blir tagna – med risk för att man missar sitt livs chans, antingen privat eller yrkesmässigt.
Kalkylerade risker är vad det handlar om… Man måste våga lite för att få chansen att vinna (potentiellt) mycket… Eller är vi så pass trygghetssökande så att vi till slut blir handlingsförlamade zombies, lättstyrda och nöjda..?
Det är väl Socialdemokraternas strategi i ett nötskal: att skapa ett tryggt samhälle för en bunt icketänkande, ej riskbenägna, nöjda zombies. Så att de själva kan bygga sina egna fantasivillor med hjälp av sina fantasilöner…?

Wow! Där gjorde jag visst ett ‘political statement’…det finns en risk att det beslutet kommer bita mig i svansen, men det är en risk jag får kalkylera med… 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s