Första snön föll idag…

13 oktober 2009


…om än i blaskform och den var regn när den träffade marken.
Men, det är en markering. En markering om en stundande förändring.
Från sommar, höst och nu snart en kommande vinter.

Inte helt oväntat. Lite som gravitationen. Släpper du en penna så kommer den falla mot marken. Oavsett hur många gånger som du testar. Men ändå blir bilisterna fullständigt tagna på sängkanten,
när det första snöovädret för året kommer…. Varför?

Kanske för att människan har en inbyggd ovilja till förändring? Man vill ha det som man alltid haft det. På gott eller ont. Vågar inte, vill inte, kan inte… HALLÅ!!! Våga sticka ut hakan och VÅGA någongång! Om du gör det så kommer troligen mirakel att ske. I alla fall om du jämför med det gamla vanliga.

Utmana dig själv. Gör något obekvämt eller ovant varje dag. Dansa eller sjung, fastän du inte tror att du kan. Säg hej till en vilt främmande människa, fastän du egentligen inte vågar.
Gå en annan väg hem, kanske stöter du på nya möjligheter som du inte visste fanns, om du gått den vanliga vägen hem. Det är DU som avgör din framtid! Följ inte spårvagnsspåren hela vägen till ändhållplatsen. Hoppa av på mitten och cykla resten. Det tar längre tid, är något obekvämare, men på vägen kanske du upptäcker just ditt mirakel,
som förändrar din framtid.
Tro!… på dig själv och din förmåga. Läs texten till Rikard Wolff’s version av ”Solkräm” [översatt från ”Everybody’s Free (The Sunscreen Song)” av Baz Luhrmann].
Carpe Diem!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s